Vuur en IJs winter retreat

- een prachtige bewustwordingservaring van de krachten in jou-

Soms lijkt het alsof de moderne samenleving zo is ingericht dat het alleen maar om comfort draait. Dat er geen contrast meer mag bestaan. Letterlijk wordt open vuur steeds meer verboden en lijkt het alsof we collectief steeds banger zijn voor de kou, straks word je nog ziek! Maar het tegendeel is waar.

  • We worden ziek van de overmaat aan comfort en het gebrek aan echte uitdaging voor onszelf.
  • We worden ziek, omdat we niet weerbaar meer zijn.
  • We zorden ziek, omdat de vlam in onszelf wordt uitgedoofd.

Gebrek aan contrast? Daag jezelf uit!

Doordat we zo bang zijn ons te branden aan het vuur, blijven we er uit de buurt. Doordat we bang zijn te bevriezen zetten we allerlei beschermingsmechanismen in gang. Door het wegvallende contrast worden we steeds meer geconditioneerd voor middelmatigheid.

  • We vergeten diep in en uit te ademen
  • We stappen vanuit ons volledig geautomatiseerde en geconditioneerde huis van 20ºC, in onze auto met airco, naar het kantoor waar zelfs de luchtvochtigheid wordt gereguleerd.
  • Onbewust maken we onszelf steeds zwakker.

We vergeten de kracht van ons eigen VUUR & IJS. We leven ons leven in de comfortzone van de veilige middelmatigheid. Wat doet dit met ons bewustzijn?

Zoek de grenzen op van jouw Vuur en IJs

- ga van 13 t/m 15 maart mee met een groep gelijkgestemden -

IJs

IJS staat voor dat waar je liever voor wegloopt, dat wat je moeilijk accepteert. Dat wat jij als negatief bestempelt. Je vermogen om egoïstisch te zijn, je angsten, de keren dat je opgeeft. Je verslaving, die momenten dat je niet doet wat je je hebt voorgenomen, je ongezonde gewoontes. Je sombere buien, je depressie, je grootsheidwaanzin.

Vuur & IJs retreat

Het VUUR & IJS winterretreat gaat over jezelf echt leren kennen. We gaan spelen met deze principes en zoeken de grenzen op van ons eigen vuur, zonder ons al te ernstig te verbranden. We dompelen ons onder in ijs en leren ook deze kracht recht in de ogen te kijken. We verbinden onze kwetsbaarheid met de al aanwezige oerkracht die hierbij hoort. We oefenen om volledig bewust aanwezig te zijn en ons te verbinden met ons volledige zelf. Met alles wat we zijn, de diepte van ons zelf omarmen.

Vuur

VUUR staat voor je passie. Dat waar je ogen van gaan stralen, waar je 's ochtends je bed voor uit springt. Dat waar je je voor op de borst klopt. Het vuur staat voor de drijvende kracht die je voelt als je bezield bezig bent. Die kracht waar je energie van gaat stromen. Het gaat over de kwaliteiten die je hebt. Je doorzettingsvermogen, je vermogen om te zorgen, je werkethiek.

Onze manier van werken zorgt voor impact

Tijdens dit weekend zal je worden uitgedaagd de grenzen van jouw eigen vuur en ijs zoveel mogelijk te verkennen. Dit doen we onder andere met:

sharings rond het kampvuur

ademsessies

koudetraining

Intermittend vasten

hiken in de natuur

mindset oefeningen

lezingen

stilte momenten

Luc Beerens

Luc raakte zijn energie kwijt in carrières die niet bij hem pasten. Lachen en huilen was nauwelijks onderdeel van zijn leven. De spoedopname van zijn jongste dochter (het liep goed af) was zijn wake-up call.

Zijn verlangen naar energie, voelen en léven werd aangewakkerd. Op het randje van een burn-out liet hij alles los en sprong.

Nu is hij de mindset-changer ten (blote)voeten uit. Met hem ervaar je dat je natuur overal kunt vinden want natuur, dat zit in jouw lijf. 

Met Luc ontdek je dat je veel meer kan dan je denkt. Hij werkt graag met je lichaam, vuur, adem, ijs en beweging.

Daan van de Konijnenburg

Daan voelde zich jarenlang afgesneden van zijn eigen natuur, zijn wijsheid en zijn omgeving.

Onderdeel van zijn dagelijks leven waren zware angst, depressie en verslaving. Na een zware periode begon hij de lichtpuntjes van het leven weer te zien en werkte hij hard aan zichzelf om mentaal en fysiek gezond te worden.

Tijdens deze reis kwam hij in aanraking met diverse methodes om zijn gezondheid steeds verder te optimaliseren, zoals bijvoorbeeld koude training, ademwerk en mindfulness.

Tegenwoordig geeft Daan training en coaching richting integrale gezondheid.

Wat je krijgt:

al het eten, twee maaltijden per dag, vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch.

We kiezen er voor om pas later op de dag te beginnen met eten. Om het metabole systeem zo goed mogelijk te ondersteunen is periodiek vasten een onderdeel het programma is.

Heb je echt moeite met niet eten in de ochtend, dan is er in overleg altijd een oplossing mogelijk.

drinken (non alcoholisch).

2 overnachtingen inclusief beddengoed op meerpersoonskamer met eigen douche en toilet.

Alle activiteiten en persoonlijke begeleiding

Wat je zelf regelt:

De reis naar de trainingslocatie. Maar we helpen je wel met carpoolen. Aankomst op dag 1 tussen 16:00 en 17:30. Vetrek op dag 3 om 16:00 uur.

Handdoeken en persoonlijke spullen. We sturen je een aantal weken van te voren een paklijst.

Deze activiteit is niet voor jou als je:

  • zwanger bent
  • ernstige mentale problemen hebt
  • hart- en vaatziekten hebt
  • zware medicatie gebruikt

Twijfel je of dit iets voor jou is?

Neem dan contact met ons op via info@daanvitaal of luc@beerensopdeweg.nl

de

Locatie

Usine de Consenvoye
Gercourt-et-Drillancourt
Frankrijk

Reserveer jouw plaats!

Beperkt aantal plekken, dus wacht niet met je aan te melden.

gereserveerde plaatsen83%

Wil je iets vragen?

We komen graag met je in contact dus bel, app of mail ons dan gerust.
Luc: 06-83638956 / luc@beerensopdeweg
Daan: 06-18665041 / info@daanvitaal.nl

Of gebruik onderstaand formulier